Viata ca si desenul – Van Gogh

Cu viata se intampla ca si cu desenul.Uneori trebuie sa actionezi repede si hotarat, sa abordezi subiectul cu toata energia si sa cauti a trasa cu iuteala fulgerului liniile de baza pe hartie.

Nu ti-e ingaduit sa sovai sau sa te indoiesti, mana n-are  voie sa-ti tremure si nici privirea sa ti se plimbe la stanga sau la dreapta, ci trebuie sa se fixeze asupra subiectului ce se afla in fata ta.Si trebuie sa-l patrunda in asemenea masura incat tu sa poti realiza intr-o clipita ceva pe hartia sau pe panza ta, acolo unde inainte nu era nimic, ceva despre care nici tu insuti sa nu stii, dupa aceea, cum l-ai facut. Judecata si reflectia trebuie sa preceada lucrul definitiv. In timpul lucrului nu prea mai este timp de relectie sau de judecata.

Ca sa actionezi repede trebuie sa fii om in toata firea; inainte de-a fi in stare de asemenea lucru, e nevoie sa fi dobandit oarecare experienta. Carmaciul reuseste uneori sa se foloseasca de furtuna ca sa  faca sa inainteze nava, in loc s-o lase sa fie trimisa in imparatia crabilor.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Viata ca si desenul – Van Gogh&8221;

    1. i like them too… Van Gogh era un om deosebit, pacat ca nu a fost inteles si apreciat atat de mult la vremea lui; probabil , se bucura acum de aprecierea noastra, de undeva din locul in care s-a dus. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s