Concert baroc , 16 martie

Am fost impreuna cu profesorul meu si colegii din grupa, de la murala la concert de muzica baroca… foarte frumos … si cu ocazia acestei iesiri am facut si cateva fotografii. Ateneul Roman, chiar este o minunatie, imi place foarte mult. O inregistrare cu grupul Stravagante  nu am gasit, asa ca postez cateva fotografii cu ei pe scena.

Ansamblul Collegio Stravagante a luat fiinta la Bucuresti în anul 1996 la initiativa unui grup de muzicieni pasionati de muzica veche (Mihail Ghiga, Irina Nastase, Manuela Nedelea, Ilie Masala, etc.) cu intentia declarata de a interpreta lucrari specifice muzicii europene din secolele XVI – XVIII.

Membrii ansamblului poseda o pregatire profesionala de nivel academic, studiile postuniversitare fiind completate cu numeroase masterclass-uri sub îndrumarea unor muzicieni de prestigiu: Andrew Manze, Sigiswald Kujken, Rinaldo Alessandrini, Paul Mc Creesh,
Huguette Dreyfuss, Ulrike Titze.Ansamblul desfasoara o activitate concertistica sustinuta atât în tara cât si în strainatate.

Scopul urmărit de ansamblu este de a face cunoscut în România repertoriul acestei perioade şi de a prezenta, cu fantezie şi originalitate, posibilităţile lui tehnice şi expresive, folosind sursele teoretice ale epocii precum si instrumentele sale originale sau replici ale acestora.  Ansamblul caută, în aceeaşi măsură, redescoperirea muzicii vechi din Transilvania, precum si identificarea surselor europene care au tangenţă cu aceasta. Structura formaţiei este flexibilă, colaborând, în funcţie de natura programului, cu diferiţi artişti şi muzicieni

Collegio Stravagante

Solişti:

ERIKA KLEMM – Altblockfloete

SORIN LUPAŞCU – corn

LAURENŢIU DARIE – fagot

DRAGOŞ DOBRE – chitară

EUGEN BOGDAN POPA – violoncel

Program: Telemann, Vivaldi, Leo

Reclame

2 gânduri despre &8222;Concert baroc , 16 martie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s